glenelg east residence

south australia

the alteration and addition to a contributory dwelling comprising an indoor/outdoor dining and entertainment area, study, landscaping and garage

The project involved the alterations and additions to a Contributory Dwelling within the City of Holdfast Bay council area. The works comprised of an indoor/ outdoor dining and entertainment area, study, landscaping and garage.

The design incorporates a natural, raw, earthy palate of materials and colours that both contrasts and compliments the existing dwelling. From the natural exposed concrete aggregate through the floor, to the raw industrial galvanised cladding/air ducts, to the earthy timber doors and feature trusses overhead; the room seeks to blur the line between indoor and outdoor. 

Large open glazing and operable walls emphasises this indoor/outdoor connection through transparency and flexibility in use to suit all occasions.

Looking to start a new project?